Hmyzí kuchyně

Pojídání hmyzu – jinými slovy Entomofágie. Že to zní neuvěřitelně? Dá se to jíst? Jak to někdo může strčit do úst? Pro nás představa vzbuzující údiv, u někoho možná odpor. Ale to jen proto, že se nacházíme ve Střední Evropě. V celé Africe, jihovýchodní Asii nebo Jižní Americe je hmyz každodenní součástí potravy zdejších obyvatel. Nejen že hmyz v sobě skrývá neuvěřitelné variace chutí, ale jeho hlavní předností je vysoký obsah kvalitních bílkovin a nenasycených mastných kyselin. Ne nadarmo se nazývá surovinou třetího tisíciletí a postupně, i když pomalu, si nachází své místo v „moderním“ světě. Účastníci programu si prohlédnou živé exempláře jedlého hmyzu, dozví se vše zajímavé o historii a současnosti konzumace hmyzu, nutričních hodnotách a na vlastní oči uvidí samotnou přípravu. Pro účastníky je možná degustace připravovaného hmyzu.
 
 
 
 

* Položky označené hvězdičkou jsou povinné

Odesláním příspěvku do diskuse souhlasím s jeho zobrazením na serveru, a to i v redakčně zkráceném či upraveném znění.
Redakce nenese odpovědnost za obsah vkládaného příspěvku. Vyhrazuje si však právo i bez udání důvodu příspěvek upravit či odstranit.